Srpski član Predsjedništva

Dodik: Tražio sam smjenu Džaferovića, srušio je spoljnu politiku BiH

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2022. 14:40

Srpski član Milorad Dodik izjavio je nakon sjednice Predsjedništva BiH da je tražio smjenu predsjedavajućeg Šefika Džaferovića.

Dodik je objasnio da je Džaferović svojim djelovanjem srušio spoljnu politiku BiH.

"Džaferović je srušio spoljnu politiku BiH zbog svojih odluka koje je predstavljao kao stavove Predsjedništva BiH. Nije se držao ustava i poslovnika. Ja ću njegovu smjenu ponovo predložiti, jer nered koji pravi gospodin Džaferović nije nešto što može proći nekažnjeno.", rekao je Dodik.

On je dodao da druga dva člana, Džaferović i Željko Komšić, nisu prihvatili da se ta tačka uvrsti na dnevni red.

Komentarišući odluke Kristijana Šmita, Dodik poručuje da je on nepostojeća osoba i da ga treba deportovati iz BiH kako to predviđa Zakon o strancima u BiH.

"Savjet bezbjednosti nije imenovao nikoga na tu funkciju i lice koje se predstavljao tako nema ovlašćenja. Kristijan Šmit učestvuje u kriminalnim radnjama i pokušava da dodatno destabilizuje BiH. On treba da bude udaljen iz BiH shodno postupku prema strancima koji narušavaju ustavni poredak", rekao je Dodik.

Dodik je još jednom istakao stav da BiH gledajući na sukob Rusije i Ukrajine nije ni na jednoj strani, a da to pojedinci zloupotrebljavaju i na svoju ruku se svrstavaju na neku od strana.

"Mislim da su s gnušanjem odbacili moje ideje. To je bila prilika da spoljnu politiku vratimo u normalne okvire, ali toga nije bilo. Potegao sam vitalni interes jer smatram da je trgovina i saradnja sa Velikom Britanijom štetna", rekao je Dodik i poručio da Veliku Britaniju ne doživljava kao prijatelja BiH.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.