Brisel

Dodika u Evropskom parlamentu prekinuli kad je počeo da priča o Šmitu

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2022. 16:51

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, tokom obraćanja na sastanku sa poslanicima Odbora Evropskog parlamenta za spoljna pitanja pomenuo je i Kristijana Šmita rekavši da u BiH ne postoji visoki predstavnik jer ga nije imenovao Savjet bezbjednosti UN-a.

Kada je počeo da priča o Šmitu, Dodika su upozorili da dugo priča, a on im je na to rekao da je i on ostale slušao dok su pričali.

„On (Kristijan Šmit) je ovdje juče bio kako bi govorio o nama loše ili nekima od nas, i vi ste njemu pokušali ili dali legitimitet. Ja ću vas samo upoznati sa jednom stvari – Aneks 10 Dejtonskog sporazuma uvodi visokog predstavnika i taj aneks je potpisalo pet strana, Srbija, Hrvatska, Republika Srpska, FBiH i neka BiH koja više ne postoji. I tamo je rečeno 'visoki predstavnik se imenuje odlukom strana potpisnica a potvrđuje Rezolucijom Ujedinjenih nacija'. Ni jedno ni drugo se nije desilo, a mi imamo Šmita koji kaže da je visoki predstavnik. Nije visoki predstavnik, nema imenovanja“, rekao je Dodik.

Tada su poslanici počeli da dobacuju i upozorili Dodika da dugo priča.

„Gospodin Komšić je pričao ovoliko pa se niste bunili“, rekao je Dodik na to.


  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм