Предсједник СП

Ђокић: Шмит треба да напусти бих јер је нелегалан

  • Извор: СРНА
  • 12.10.2023. 14:05

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас у Москви да је потврђено оно што Република Српска говори јако дуго да је Кристијан Шмит нелегалан дипломата и да због тога треба да оде из ове земље.

Ђокић је истакао да је јако важно да су сада и институције БиХ званично потврдиле да Шмит борави у БиХ као нелегални дипломата у смислу улоге како се представља.

"Улога високог представника је јасно дефинисана Дејтонским мировним споразумом и дефинисана је њена функција са становишта могућих овлаштења или улоге коју има. И посебно је питање његовог избора које је било нелегално до сада, а сада је званично потврђено да је он само представник Њемачке који је упућен у неку дипломатску мисију те државе овдје у БиХ", рекао је Ђокић.

Он је навео да се на основу свега може јасно извести закључак и потврдити оно што Српска говори јако дуго - да је нелегалан а онај који је нелегалан треба да оде из ове земље и заврши своју мисију.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је данас да су провјере показале да је Кристијан Шмит нелегитиман и да заправо у БиХ представља Њемачку, а не УН.

Пратите нас и путем Вибера