Суд БиХ

Драшкић и Манојловић ослобођени оптужнице за ратне злочине

  • Извор: СРНА
  • 13.12.2023. 14:05

Суд БиХ првостепеном пресудом ослободио је Ранка Драшкића и Саву Манојловића за ратне злочине почињене у јуну 1992. године на подручју Илијаша.

Апелационо вијеће БиХ није могло да потврди да су Драшкић и Манојловић ван разумне сумње починили злочин који им се ставља на терет.

Мјере забране путовања и обавезног јављања надлежним органима су укинуте, а Тужилаштво БиХ има право жалбе у року од 15 дана.

Драшкића и Манојловића оптужница терети да су од друге половине маја до краја јуна 1992. године учествовали у нападу на село Љешево и убиство 20 цивила, те вршили прогон несрпског становништва.

Према оптужници, они су били припадници Интервентног вода Територијалне одбране Српске општине Илијаш, касније Илијашке бригаде Војске Српске Републике.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм