Gradonačelnik Bihaća

Fazlić: Vučjak neće biti migrantski centar

  • 10.07.2019. 11:57

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić izjavio je danas da kamp Vučjak nije i neće biti migrantski centar, već privremena lokacija, te da nisu sretni zbog građana koji žive u neposrednoj blizini, kao i stanja u ovom kampu.

"Spremni smo da razgovaramo o rješenjima, a to je da migranti ne dolaze u naš grad, da se lokacija za njihov smještaj nađe negdje u BiH ili van urbanog područja grada, uz finansiranje nadležnih stranih i domaćih institucija i uz stroža pravila prema migrantima koji budu u njemu boravili", rekao je Fazlić.

On je danas informisao komandanta EUFOR-a u BiH general-majora Rajnharda Trišaka o migrantskoj krizi i aktivnostima koje grad Bihać kao lokalna zajednica čini da se ta situacija prevaziđe u iščekivanju konkretnih reagovanja nadležnih institucija, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.

Fazlić je najavio da će sa kantonalnim zvaničnicima i predstavnicima Ministarstva bezbjednosti BiH 17. jula prisustvovati sastanku u Briselu na kojem će biti razgovarano o migrantskoj krizi u BiH.

General-major Trišak naglasio je da će, u skladu sa svojom misijom i nadležnostima EUFOR-a u BiH, nakon posjete Bihaću i razgovorima sa svim relevantnim subjektima koji nose teret migrantske krize u Bihaću, informisati nadležne u Sarajevu, ali i Evropskoj komisiji u Briselu.

"Sa gradonačelnikom sam imao otvoren razgovor o ilegalnim migracijama i nakon posjete kampu na Vučjaku imaću jasniju sliku o dešavanjima ovdje i naporima koje vlasti u Bihaću zajedno sa međunarodnim organizacijama čine kako bi ovaj problem bio stavljen pod kontrolu", rekao je Trišak.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм