Париз

Француски пуковник: Тензије у БиХ изазване грешком ЕУ и НАТО

  • 11.04.2024. 11:47

Француски пуковник Жак Хогард рекао је данас да постоје тензије постоје у БиХ и да су изазване грешком ЕУ и НАТО.

- Надам се да ће тренутна геополитичка дешавања и промјене које су актуелне, помоћи да се крећемо у правцу стабилности, међусобног поштовања независности - поручио је Хогард, након сусрета са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Додик: У Паризу се зна за став Српске!

Додик: У Паризу се зна за став Српске!

Хогард је изразио задовољство због посјете предсједника Српске.

- Веома смо задовољни и срећни што смо успјели да се окупимо око предсједника Републике Српске Милорада Додика који је био у посјети Француској - рекао је он.

Хогард је навео да се на састанку окупило око 40 личности из разних миљеа, а присутни су били политички званичници, представници медија, компанија...

- Драго нам што смо имали прилику да размјењујемо мишљења са предсједником Додиком, министром за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељком Будимиром и амбасадорком Бојаном Кондић Панић. Веома је битно да Француска буде упућена у ситуацију у Републици Српској и мислим да томе пуно може да допринесе развијање односа између представника Српске и саговорника које имају на располагању овдје у Француској - истакао је Хогард.

Он је рекао да му је част била да угости предсједника Додика и министра Будимира и да наставе развој односа и да ти односи буду још интензивнији.

Подсјећамо, предсједник Српске посјету Француској завршио је радним доручком код пуковника Хогарда.

Додик се јуче у Паризу састао са француским сенаторима које је информисао да Нијемац Кристијан Шмит, који нема легитимитет и легалитет, покушава да моделира уставни поредак у БиХ и да Република Српска, ако Шмит интервенише у вези са имовином, неће имати други избор осим да брани свој статус, тако што ће прогласити независност.

(РТРС)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм