Direktor Granične policije BiH

Galić: Očekuje se stvaranje uslova za prijem 1.300 policajaca

  • Извор: СРНА
  • 18.10.2021. 08:37

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić nada se da će konačno biti usvojen novi pravilnik, kojim je predviđeno zapošljavanje 1.300 policijskih službenika, što bi olakšalo Graničnoj policiji zaštitu granice, posebno kada su u pitanju ilegalne migracije.

"Prije svega je ključno jačati kapacitete Granične policije BiH, a kada bismo imali dovoljno policijskih službenika i materijalno-tehničkih sredstava, efikasnije bismo zaštitili granicu", rekao je Galić za zagrebački "Večernji list" izdanje za BiH.

Galić ističe da je ponosan što ova agencija, uprkos nedovoljnom broju policijskih službenika i materijalno-tehničkih resursa, od 2014. godine naovamo u gotovo svim područjima ostvaruje bolje rezultate rada.

"Povećan je broj otkrivenih krivičnih djela, prekograničnog kriminala, krivotvorenih dokumenata, evidenitrane su veće zapljene droga, povećan je broj podnesenih krim-obavještajnih izvještaja", naveo je direktor Granične policije.

Galić ističe da se godinama bori sa politikom u Sarajevu i da je samo direktor odgovoran kada nastane neki problem u Graničnoj policiji, kao što je slučaj sa nedavnim hapšenjem dvojice pripadnika ove agencije.

"Granična policija najoštrije osuđuje svaki oblik koruptivnog ponašanja, pogotovo u vlastitim redovima, čiji pripadnici bi trebali biti oni koji se bore protiv korupcije, a ne oni koji učestvuju u njoj", poručio je Galić.

On je naveo da je u internim postupcima izrečena disciplinska sankcija prestanka radnog odnosa za 11 službenika Granične policije, koji su procesuirani za počinjenje krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, primanje dara i drugih oblika koristi, neprijavljivanje krivičnog djela ili počinioce i pronevjere u službi.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић