"Argumenti"

"Gdje su članice CIK-a BiH, da li Arnautović jedini određuje u kom pravcu će se kretati kriza?"

  • Извор: СРНА
  • 19.10.2022. 22:41

Sve političke krize u normalnim državama rješavaju se izborima, a samo ih u BiH stvara i njima upravlja komisija zadužena za provođenje izbora, i to u krnjem sastavu, piše časopis "Argumenti".

Postavlja se pitanje ko donosi odluke u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH u krnjem sastavu i da li je njen predsjednik Suad Arnautović jedini koji određuje u kom pravcu će se kretati kriza u BiH koja je izazvana upravo odlukama CIK-a, navode "Argumenti".

U ovom časopisu za društveno-politička pitanja navode da je član CIK-a BiH Vanja Bjelica Prutina, prema izvorima iz ove komisije, posljednjih dana izvan domašaja kamera, ali i van granica BiH.

"Irena Hadžiabdić, takođe članica CIK-a BiH, prema saznanjima našeg portala, je u SAD, pa se postavlja pitanje: Ko i u ime koga donosi odluke u CIK-u BiH i da li je predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović jedini koji određuje u kom pravcu će se kretati kriza u BiH, koja je izazvana upravo odlukama CIK-a?", pišu "Argumenti".

Portal podsjeća da je CIK BiH u žiži javnosti u BiH, posebno nakon nezakonitih odluka o, kako su ga nazvali, "kontrolnom brojanju" glasova za predsjednika Republike Srpske.

Aktuelni saziv CIK-a, navode "Argumenti", osporavan je od samog imenovanja, a postizborni period u BiH pokazuje da je bilo razloga za negodovanje jer su umjesto profesionalaca imenovani političari unutar Komisije.

"Argumenti" podsjećaju da je stavove predsjednika CIK-a demantovala članica CIK-a, koja je u suzama govorila o svojoj bezbjednosti, nakon što je digla ruku za odluku suprotnu Izbornom zakonu BiH, na šta ih je upozoravao član Komisije koji je glasao protiv.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.