Важна улога Еуфор-а

Гогановић - Калабухов: Безбједносна ситуација у БиХ стабилна

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 16:18

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић и амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов оцијенили се данас да је безбједносна ситуација у БиХ стабилна, те нагласили важну улогу Еуфорове мисије "Алтеа".

Гогановић и Калабухов истакли су да Еуфор и даље има виталну улогу у очувању мира и безбједности у БиХ и да је од великог значаја његово присуство чији је мандат Савјет безбједности УН продужио за још годину, саопштено је из Министарства одбране.

Током састанка у Сарајеву разговарано је о модалитетима одбрамбене билатералне сарадње, те наведено да је остварен значајан степен сарадње, али да има простора за њено унапређење и проширење.

Гогановић је истакао да је Русија гарант Дејтонског мировног споразума и указао на потребу његовог поштовања од свих у БиХ, као и на значај очувања мира и стабилности у земљи.

Осим Гогановића, састанку су присуствовали и шеф кабинета замјеника министра Александар Николић, савјетник Младен Јоксимовић, те војни аташе Руске Федерације у БиХ бригадир Иља Скребнев.

Пратите нас и путем Вибера