Замјеник министра одбране у Савјету министара

Гогановић: Мир не смије имати алтернативу

  • Извор: СРНА
  • 12.02.2024. 16:11

Систем одбране и мултиетничке Оружане снаге БиХ имају одговорност за сваку изговорену ријеч и поступак и обавезни су развијати толеранцију, међусобно поштовање и уважавање унутар система одбране, како би се развијале заједничке Оружане снаге, рекао је данас замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Гогановић, који је данас у Сарајеву учествовао на међународној конференцији "Чланови парламената и вјерски лидери за мир и суживот", нагласио је да мир не смије имати алтернативу, наводећи да је у данашњим изазовним временима кључно да сви заједно раде на дијалогу и изградњи повјерења, разумијевања и одговорности за будућност.

- Ширење мржње није прихватљиво и свако такво дјеловање мора бити строго кажњено - истакао је Гогановић.

Он је нагласио да је Дејтонски мировни споразум дефинисао БиХ као мултиетничку, додајући да само развијањем суживота, толеранције и међусобним уважавањем она може ићи ка ЕУ, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

- Политички и вјерски лидери су кључни фактори за изградњу суживота и мира, а начело је једноставно, не требамо радити другима, оно што не желимо да други раде нама - рекао је Гогановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)