Замјеник министра одбране

Гогановић: Одржавање обуке 8. јануара - провокација српског народа

  • Извор: СРНА
  • 06.01.2024. 10:48

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић рекао је да је министар Зукан Хелез, без његове сагласности, одобрио обуку контроле напада у заједничком термину Оружаних снага БиХ и Ваздушних снага Војске САД 8. јануара, иако је била планирана крајем мјесеца, што представља класичну провокацију српског народа.

"Одржавање обуке крајем мјесеца било је прихватљиво, али преко ноћи термин је промијењен за 8. јануар, мимо свих процедура. Према мојим сазнањима у журби су прекршене уобичајене процедуре одобравања оваквих активности, што ће бити предмет посебне истраге и процесуирања оних који су у томе учествовали", нагласио је Гогановић за Срну.

Он је рекао да је акт припремљен у Кабинету министра умјесто у надлежном сектору и да је и БХАНСА прекршила предвиђене процедуре, те да ће и против њих бити покренути поступци.

"Јасно је да се порука шаље уочи 9. јануара и прославе Дана Републике. Овакве акције не доприносе унутрашњој стабилности, нарочито ако узмемо у обзир чињеницу да један од три конститутивна народа у БиХ - Срби, тог дана славе други дан Божића, најрадоснијег хришћанског празника", указао је Гогановић.


Кузмановић: Српска је симбол слободе, демократије, жеље и заштите српског народа

Кузмановић: Српска је симбол слободе, демократије, жеље и заштите српског народа

Он је истакао да је сасвим јасно да је термин промијењен на захтјев бошњачке стране због њихове немоћи да спријече обиљежавање Дана Републике.

"Оштро осуђујем ову акцију и јавно позивам Амбасаду САД у БиХ да обуку одрже крајем јануара, када је и планирана, и тиме јасно пошаљу поруку грађанима БиХ да њихово присуство и планирана обука није провокација ниједног народа у БиХ. Искрено, биће ми жао ако падну под утицај бошњачке политике и 8.јануара пошаљу погрешну поруку грађанима Републике Српске", рекао је Гогановић.

Он је поручио да грађани Добоја, Дервенте, Брчког, Зворника и Бијељине други дан Божића желе да гледају у бољу будућност, а не у америчке или било чије бомбардере.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.