Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara

Goganović: Treba da se borimo za bolju budućnost, a ne skupljanjem jeftinih političkih poena

  • Извор: СРНА
  • 13.02.2023. 09:23

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović istakao je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik gradi prijateljske mostove, dok ministar odbrane Zukan Helez, elementarnim nepoznavanjem istorije, ruši mostove i iznosi svoje lične stavove koji su daleko od realnosti.

Goganović je podsjetio da je Rusija prijateljska zemlja BiH i potpisnik Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a Helez svojim posljednjim medijskim istupima pokazuje opšte nepoznavanje istorije ovih prostora.

- Smatram da svi treba da se okrenemo politici predsjednika Milorada Dodika i gradimo prijateljstva na Istoku i Zapadu ali posebno dobre međususjedske odnose. O NATO putu odlučivaće isključivo relevantne institucije BiH, uz poštovanje interesa tri naroda i dva entiteta, kako je to i predvidio Dejtonski mirovni sporazum a sve ostalo bi bilo grubo rušenje Dejtona - naglasio je Goganović.

Reagujući na posljednje medijske istupe Heleza, Goganović je izjavio Srni da je stav zvaničnih institucija Republike Srpske o vojnoj neutralnosti jasan, te da NATO saradnja nije sporna, što je i definisano u Programu reformi, i niko nema pravo govoriti o NATO integracijama, uključujući i Heleza koji neznanjem ili namjerno izlazi iz svojih nadležnosti.

- Ne postoji "vojska BiH", nego Oružane snage BiH, a korištenje termina 'vojska BiH' pokazuje Helezovo elementarno neznanje propisa i zakona o odbrani. Lično se zalažem za mir i stabilnost i očekujem od gospodina Heleza da svojim neznanjem ne ruši Ustav i institucije BiH, nego da ozbiljno shvati političku odgovornost koju nam je dao parlament BiH i da se borimo za bolju budućnost a ne skupljanjem jeftinih političkih poena, jer nas građani ne plaćaju za to - poručio je zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.