Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministra

Goganović: Zukane, zašto misliš da ćemo mi dozvoliti 1992. godinu?

  • Извор: СРНА
  • 01.07.2023. 08:56

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministra Aleksandar Goganović izjavio je da su zveckanja oružjem, ratne izjave i nimalo demokratično ponašanje ministra odbrane Zukana Heleza jedini i isključivi napad na Dejtonski mirovni sporazum, a ne ono što radi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji štiti interese srpskog naroda i sve ono garantovano tim sporazumom.

- Republika Srpska je zagarantovana Dejtonskim mirovnim sporazumom, a baš oni koji ga tobože toliko brane, urušavaju ga, ne samo sramnim, skandaloznim i ratnim izjavama kako to radi Zukan Helez, već čine sve da demantuju sami sebe", rekao je Goganović, povodom izjava Heleza da ima "plan B" nakon što je Narodna skupština Srpske donijela Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, kao i da "neće dozvoliti novu `92.".

Goganović ističe da se prave namjere nikad ne mogu sakriti na ovaj ili onaj način.

- Zukane, samo nastavi. Takvim izjava ubrzaćeš ono što te toliko frustrira. Gledaćeš malo manju Bosnu od one za koju se zalažeš - poručio je Goganović u izjavi za Srnu.

Ipak, dodao je, takva Bosna je san samo takvih u Sarajevu.

- BiH sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda, poštujući Dejtonski sporazum je samo ne naša želja, već i nastojanje - ne zbog nas, već svih nas zajedno, kako bi naš svakodnevni život izgledao bar malo bolje - rekao je Goganović.

On je istakao da su zveckanja oružjem, skandalozne prijetnje i "ljubav sarajevskih političara ka unitarnoj BiH" postali sve više svakodnevni narativ, uprkos nastojanjima predstavnika srpskog naroda u političkom Sarajevu da svakodnevica svih u BiH bude ispunjena ravnopravnošću i međusobnim poštovanjem.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.