Pisanje portala

"Govori Srbija": Mektić prodaje oružju i municiju

  • 19.08.2018. 12:53

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara i nedavno smijenjeni predsjednik Izbornog štaba SDS-a Dragan Mektić, samozvani borac protiv kriminala i korupcije, duboko je već godinama i sam umiješan u kriminal i korupciju, a SDS ga je ovih dana morao hitno smijeniti jer se boje da bi se nezakonite radnje zakonitog ministra bezbjednosti i dugogodišnjeg člana SDS-a mogle pojaviti u javnosti pred same izbore, piše portal "Govori Srbija".

Isti izvor navodi da je "Mektić je sve vreme svog ministrovanja imao punu podršku svoje stranke i njenih lidera Mladena Bosića, Vukote Govedarice, Mirka Šarovića, a posebno poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenada Lalića sa kojim je Mektić i delio dobit". 

"Svi su znali da se preko firme 'Tehnoglobal' Istočno Sarajevo, zajedno sa Lalićem i još nekim licima bavio prodajom municije i oružja. Zanimljivo je da najveći trgovac oružjem na Balkanu koji se pred kraj prošle godine našao na 'crnoj listi' SAD Slobodan Tešić posjeduje firmu sa skoro istim nazivom u Beogradu 'Tehnoglobal sint'. Mektić je jedan deo municije preko svojih veza dobijao od fabrike municije 'Igman' iz Konjica", ističe se u tekstu. 

Dodaje se da je "zanimljiv svakako i čest odlazak ministra Mektića u Saudijsku Arabiju, odakle su neki tamošnji šeici često slali svoje privatne avione po njega u Sarajevo". 

"Naravno boravak Mektića u Saudijskoj Arabiji i njegovo dilovanje sa municijom i oružjem nisu mogli ostati neprimećeni za neke obaveštajne službe pa je tako jedna od njih konstatovala da je Mektić razgovarao da se u Saudijskoj Arabiji izgradi fabrika municije pod uslovom da on dobija pet odsto od dobiti ove buduće fabrike", navodi portal "Govori Srbija". 

Isti izvor dodaje da bi "fabriku u Saudijskoj Arabiji gradila jedna od firmi sa Balkana koja se inače bavi prometom municije i oružja". 

"Tako smo saznali da se iza Mektićeve, često nekontrolisane povike na lopove i borbu protiv kriminala i korupcije, u stvari krije njegov kriminal i korupcija koju je on vešto pokušavao prikriti svima nama dobrom pričom 'Drž' te lopove', a lopov je upravo onaj ko je i vikao, tačnije rečeno Mektić", ističe se u tekstu portala "Govori Srbija".  
 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм