Uputio apel dijaspori

Gujon za ATV: Zaustaviti prodaju srpske zemlje

  • Извор: АТВ
  • 08.05.2022. 20:17

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, gostujući u Centralnim vijestima ATV-a, kazao je da se čini sve kako bi se zaustavila prodaja srpske imovine u FBiH, te je apelovao na one koji imaju zemlju tamo, a žive u dijaspori, da se jave u kancelariji za pravnu pomoć koju je osnovala Republika Srpska.

"Mi kao uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu smo se uključili u kampanju koju je pokrenula Republika Srpska oko imovinskih prava Srba porijeklom iz FBiH. U toku je usklađivanje zemljišnih knjiga i katastara. Ono što ljudi treba da znaju, ako ste porijeklom iz FBiH ili ako je neko iz vaše porodice, postoji mogućnost da izgubite tu imovinu tokom usklađivanja. Mi smo apelovali na to, obavijestili smo Srbe porijeklom iz FBiH, a koji žive u dijaspori, da se jave u kancelariji za pravnu pomoć koju je osnovala Republika Srpska kako bi dobili sve potrebne informacije i kako bi zaštitili svoju imovinu. Moramo zaustaviti prodaju srpske imovine", istakao je Gujon.

Tokom prvih mjesec dana kampanje javilo se preko 3.500 porodica.

"U prvih mjesec dana kampanje, javilo se preko 3.500 porodica, to je ogroman broj. Vidimo da potreba i interesovanje postoje. Ono što mi radimo, jeste da te ljude informišemo o svemu", dodao je Gujon.


Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.