Na društvenim mrežama

"Hajka" na Srbe zaposlene u OS BiH

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2021. 21:41

Na društvenim mrežama počeo je još jedan lov na Srbe i to zaposlene u OS BiH. Administrator profila "Vojna pravda" iz Zenice, dao je sebi za pravo da stavlja metu na čelo i etiketira srpske vojnike objavljujući njihove profile. Sve ovo počelo je poslije nametnutog Inckovog zakona, pa je tako sprovedena svojevrsna "hajka" .

Bezbjednosna prijetnja u BiH, upravo je tako okarakterisana ovakva pojava na društvenim mrežama u Ministarstvu odbrane BiH. Zbog toga će biti sprovedena opsežna istraga, tvrdi za ATV zamjenik ministra Odbrane Mirko Okolić.

"Atak na jedan narod u BiH, pa bilo to i preko društvenih mreža je svakako nije ono što je potrebno BiH. Mislim da će to nadležne institucije otkriti o čemu se radi i počinioca izvesti na saslušanje, i vidjeti koji su ciljevi, ali ja sam siguran da ovako nešto ne može uraditi sa dobrim motivom", rekao je Mirko Okolić, zamjenik ministra Odbrane BiH.

Ko i sa kojim pravom pretura po privatnim profilima i uzima podatke?  To pitanje je  javnosti postavila  poslanica u BH Parlamentu Sanja Vulić. Sumnja, kaže, da paralelne obavještajne strukture imaju veze sa tim, jer da je obrnut slučaj, do sad bi regovala sva bošnjačka udruženja.

"Svim tim Bošnjacima koji pozivaju na odmazdu Srba u 21. vijeku  da poručim, znajte da bez Srba, u zajedničkim institucijama, i da bez Republike Srspke nema ni zajedničkih institucija, a samim tim nema ni BiH. Nemojte nas plašiti i nemojte Srbe plašiti, nećemo izaći iz zajedničkih institucija, jer koliko god vi imali pravo na zajedničke institucije, toliko imamo i mi", rekla je Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Da će institucije Republike Srpske zaštititi svoje građane i juče je ponovi srpski član Predsjedništva BiH. Milorad Dodik, sa Mrakovice, poručio je da Srpska neće dozvoliti maltretiranje i uznemiravanje njenih građana.

"Svakom građaninu Republike Srpske za koga saznamo da je zbog toga uznemiravan, biće zaštićen. Moguće da će oni, inače pokvareno što rade, negdje u letu, a da se ne zna, nešto tako slično, ali moraju da znaju da će naša reakcije biti veoma, veoma jake", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Ovo nije prvi put da se etiketiraju srpski vojnici u OS BiH. Mnogi od njih bili su izloženi javnom linču i to u federalnim medijima , zbog čestitke Dana Republike Srpske – 9.januara.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.