Клуб ХДЗ-а у Дому народа ФБиХ

ХДЗ: Исак да се бави својим послом, а не политизацијом изјава званичника Српске

  • Извор: СРНА
  • 24.04.2024. 17:43

Из Клуба ХДЗ-а у Дому народа Парламента Федерације БиХ саопштено је да се од федералног министар унутрашњих послова Раме Исака очекује да се бави питањима из своје надлежности, а не политизацијом изјава званичника Републике Српске.

"Јавност и институције у ФБиХ очекују да се Исак бави пословима припадајућих надлежности и поведе рачуна о стању безбједности у ФБиХ, умјесто честих политизовања изјава званичника Републике Српске и најновијих покушаја одузимања уставних надлежности кантоналним министарствима унутрашњих послова", наводи се у саопштењу.

Из Клуба ХДЗ-а БиХ истичу да је то потврдио и Исаков скандалозан иступ пред посланицима Представничког дома Парламента ФБиХ који је услиједио након акције Агенције за истраге и заштиту БиХ и МУП-а Кантона Сарајево изведене уз подршку ФБИ, ДЕА и Европола, а у којој је због организованог криминала и повезаности са нарко картелима ухапшено више од 20 особа, међу којима и в.д. директора Федералне управе полиције (ФБиХ) Вахидин Муњић и први човјек специјалне полиције Мустафа Селмановић.

Рамо Исак признао: Стање у ФБиХ није добро

Рамо Исак признао: Стање у ФБиХ није добро

"Умјесто преузимања одговорности, Исак се одлучио да причом у централизацији МУП-а и одузимању уставних надлежности федералним јединицама, скренути пажњу са хапшења првог човјека Федералне управе полиције (ФБиХ), те низа истакнутих полицијских челника у ФБиХ, уз настављање праксе отимања Хрватима позиције директора ФУП-а", наводи се у саопштењу.

Указују да због таквог трошења драгоцјеног времена и енергије на политизацију, изостаје посвећеност истрагама у низу случајева озбиљног нарушавања стања безбједности у ФБиХ на које нема реакције Исака као министра.

"Отимање позиција у федералном МУП-у Хрватима и игнорисање безбједносних изазова у ФБиХ је неприхватљиво, посебно у овом времену", упозорили су из Клуба ХДЗ-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: