Sastanak

Hurtić potvrdio da je kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice

  • Извор: АТВ
  • 11.01.2023. 19:29

Sevlid Hurtić biće kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, potvrđeno je nakon sastanka predstavnika političkih partija koje čine tzv. "osmorku" sa predstavnicima Pokreta za državu.

„U saradnji sa ljudima iz 'osmorke', koji su kontaktirali svoje koalicione partije iz Republike Srpske, treći partner je Pokret za državu. Mi se nadamo da će saradnja biti dobra, da ćemo stremiti naprijed i raditi zajedno, pogotovo ovo Ministarstvo koje je važno za ljude“, rekao je Hurtić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Na pitanje novinara ko će biti novi ministar turizma i trgovine u Vladi Republike Srpske, funkciju koju Hurtić trenutno obavlja, on je rekao da ne odlučuje ko će doći na mjesto ministra u ovom ministarstvu.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković je rekao da se "osmorka" i koalicione partije okupljene oko SNSD-a iz Srpske neće nikada složiti oko obilježavanja određenih datuma, ali da će se oko bitnih pitanja za građane oba entiteta slagati u budućnosti.

Sastanku su, osim Hurtića i Konakovića, prisustvovati Aljoša Čampara, bivši kadar SDA, a novi član stranke Narod i pravda, Nerin Dizdar iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, kao predstavnici Osmorke, a sa druge strane Sevlid Hurtić, osnivač stranke BH Zeleni i dio Pokreta za državu u Srpskoj, Saša Grbić, član predsjedništva SDP-a i Mirsad Duratović iz Pokreta za državu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.