OBA zabranila

I danas oštre reakcije na zabranu ulaska u BiH profesoru Milošu Koviću

  • Извор: АТВ
  • 14.03.2022. 19:05

Juče je bošnjački član Predsjedništva otkrio da je profesoru Milošu Koviću zabranu odredila OBA, a danas se iz te obavještajne agencije oglasio i Osman Mehmedagić Osmica.

Ković je kaže jedan od hiljadu koji se nalaze na spisku zabrane. Mehmedagić je danas stao i u zaštitu svog zamjenika PDP-ovog Trifka Buhe koji je morao dati saglasnost za Kovićevu zabranu.  Riječ je o odluci jednog lica u BiH. Bilo bi tragično da je u tome učestvovao i srpski kadar koji se više ne bi mogao nazvati na taj način, kaze srpski član bh. Predsjedništva.

“U tome uživa PDP, čiji kadar ništa nije učinio da zaštiti srpske naučnike i književnike, profesore i mnoge druge. Ali, dozvoljavaju da sa svih strana u BiH ulaze razni nosioci ideologija islamskog fundamentalizma, islamske države i mnogo čega drugog i u tom pogledu apsolutno nema kriterijuma”, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

I za predsjednicu Republike Srpske je zabrana Koviću više nego skandalozna. Jasno je, kaže Željka Cvijanović, da OBA sprovodi politiku isključivo bošnjačkog Sarajeva.

“Što se tiče mnogih institucija BiH, uključujući OBA, one su definitivno izašle iz svog djelokruga i umjesto da služe svim građanima, podređene su i sprovode politiku političkog Sarajeva, najčešće SDA“, izjavila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

BiH je zemlja apsurda. Jasno je to i studentima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.  Spremni su, kažu, i na proteste ispred bh. institucija.

“Ako se ne riješi ovo pitanje, okupićemo studente i krenućemo na protesteiI svim demokratskim sredstvima ćemo se koristiti da se ova odluka poništi“, rekao je Uroš Bjelica, potpredsjednik Unije studenta Republike Srpske.

Na jednostranu odluku OBA o zabrani ulaska profesoru Koviću reagovali su i danas brojni intelektualci Srpske. Profesor ustavnog prava Siniša Karan smatra da je zabrana ulaska profesoru Koviću u BiH opasan presedan koji vodi u uspostavljanje policijske države, odsustvo pravne sigurnosti i narušavanje ljudskih prava i sloboda. Preko ovakvih bezbjednosnih udara se, poručuje,  ne smije olako preći.


  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм