Imaju 224 zaražena, ali ublažavaju mjere: Ukida se ograničavanje kretanja između opština

  • 23.04.2020. 14:07

Načelnik Štaba civilne zaštite i direktor Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK Eugen Ćubela je na današnjoj konferenciji za medije u Mostaru kako su dosadašnje mjere zaštite u tom kantonu dale rezultate, te da se tokom dana očekuje ublažavanje restriktivnih mjera u to kantonu.

"Danas se navršava 36 dana od kada je tu HNK proglašeno stanje nepogode. S današnje tačke gledišta mogu reći da smo izuzetno zadovoljni tokom odvijanja borbe protiv koronavirusa'', kazao je Ćubela..

Ali naglasio je kako se borba uspješno odvijala uz pomoć donesenih mjera i odgovornih građana koji su ih poštivali.

"Na koordinacijskom sastanku Vlade i Štaba civilne zaštite HNK slušajući glas struke uz mjere koje su poduzimane i uvidom u njihovu procjenu, na jutros održanom sastanku predložiće se tokom dana Kantonalnom štabu da se predloži ukidanje i van snage mjere stavi ograničavanja kretanja između opština i županija'', kazao je Ćubela.

Ublažavanje mjera kako ističe očekuje se tokom današnjeg dana.

"Ova mjera koju smo donijeli 9 aprila je polučila uspjehom i bila je na snazi svije sedmice kad smo očekivali ekspanziju ove bolesti i kao što se vidi iz biltena o broju novozaraženih ona je dala rezultate", kaže Ćubela.

Odlučili su se da ublaže mjere iako je HNK kanton sa najviše zaraženih, njih 224. Čapljina 20, Čitluk 95, Jablanica 12 ,Konjic 29. Mostar 67 i Stolac jedna osoba. U ovom kantonu bilo je i najviše smrtnih slučajeva.

(Klix/ATV)

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм