Visoki predstavnik u BiH

Incko: Što prije formirati vlast

  • 02.11.2018. 13:51

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je u Vašingtonu na sastancima sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Metjuom Palmerom i drugim visokim zvaničnicima SAD da građani BiH i međunarodna zajednica imaju velika očekivanja od novih vlasti, koje treba što prije formirati.

"Hitno i odlučno provođenje reformi neophodno je da bi se ostvario napredak u procesu pridruživanja EU ukoliko BiH želi ispuniti obaveze prema svojim građanima i međunarodnim partnerima", rekao je Incko koji je ove sedmice u Vašingtonu, uoči obraćanja Savjetu bezbjednosti UN o statusu provođenja mira u BiH. 

Incko je juče na sastancima informisao sagovornike o toku i ishodu izbora u BiH, izazovima koji će se nalaziti pred novoizabranim vlastima, te angažmanu međunarodne zajednice u zemlji, saopšteno je danas iz OHR-a. 

On je izrazio žaljenje zbog činjenice da je tokom predizborne kampanje fokus bio na pitanjima koja produbljuju podjele i ličnim napadima, a nije pridavana pažnja stvarnim pitanjima sa kojima se zemlja suočava. 

"Prioritet mora biti ekonomija i iznalaženje načina da se obrne trend da mladi ljudi, najvitalniji dio stanovništva, odlaze u velikom broju", rekao je Incko. 

On će se u Njujorku sastati sa više ambasadora stalnih misija pri UN, a njegovo obraćanje Savjetu bezbjednosti UN planirano je za utorak, 6. novembara. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.