Саопштено

Иван Тодоров нови амбасадор Србије у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 13:00

Иван Тодоров нови је амбасадор Србије у БиХ, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Данашњим објављивањем указа предсједника Србије окончана је процедура постављања четворо нових амбасадора Србије, међу којима је и Тодоров, који је до сада био амбасадор у Мађарској.

Нови амбасадор Србије у Аустрији је бивши амбасадор Србије на Кипру Марко Благојевић, а у Саудијској Арабији некадашњи амбасадор у Египту Драган Бисенић, док је за амбасадора Србије при Унеску постављена Роксанда Нинчић, бивши шеф Мисије Србије при ЕУ и ОЕБС-у.

У саопштењу је наведено да је Тодоров бивши професионални спортиста, вишеструки првак СФРЈ и Балкана у џудоу, освајач медитеранске и европске медаље и учесник Олимпијских игара у Сеулу 1988. године. Дипломирао је на Факултету физичке културе Универзитета у Београду, а докторирао на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу.

Тодоров је био генерални секретар и предсједник Управног одбора Спортског друштва "Црвена звезда", а обављао је, између осталог, функције предсједника Балканске џудо федерације и потпредсједника Олимпијског комитета Србије.

Предсједник је Савјетничког борда Предсједника Европске џудо федерације и директор за развој Свјетске џудо федерације.

Радио је у Безбедносно-информативној агенцији, а од 2018. до 2023. године обављао је дужност амбасадора Србије у Мађарској.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм