Ambasador Rusije u BiH

Ivancov priredio prijem povodom Dana branilaca otadžbine

  • 21.02.2019. 20:11

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov izjavio je večeras u Sarajevu da ruska vojna sila nije usmjerena ni protiv koga i da ona podupire napore rukovodstva Ruske Federacije u čuvanju mira i jačanju stabilnosti.

"Lekcije iz Drugog svjetskog rata uče nas da je potrebno, ne samo cijeniti mir, nego ga i braniti. Ovo je sada glavni cilj i zadatak ruskih oružanih snaga", rekao je Ivancov na prijemu povodom obilježavanja Dana branilaca otadžbine Rusije. 

On je naveo da je Rusija otvorena za dijalog o svim pitanjima osiguranja globalne bezbjednosti. 

"Spremni smo za konstruktivno ravnopravno partnerstvo radi mira i prosperiteta svih nacija", istakao je Ivancov. 

Vojni ataše Ruske Federacije u BiH Ilja Skrebnev rekao je da ruska vojska zauzima vodeću poziciju u svijetu po kvalitetu naoružanja i borbenoj spremnosti. 

"Naši vojnici i oficiri dokazali su da su spremi da obavljaju najsloženije zadatke, što se jasno pokazalo tokom operacija u Siriji", naveo je Skrebnev. 

On je istakao da je jedan od prioriteta Rusije obezbjeđenje stabilnosti i bezbjednosti u svijetu. 

Skrebnev je podsjetio da se današnji datum, po tradiciji, među ruskim vojnicima i oficirima smatra profesionalnim praznikom. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje večerašnjem prijemu. 

"Mnogo toga veže ove prostore, a posebno srpski narod sa ruskim narodom. Nadam se da će ta tradicija još dugo da traje", rekao je Čubrilović. 

Prijemu su prisustvovali i savjetnik za politička pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH Srđan Perišić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, te predstavnici političkog i javnog života. 
 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм