Odžak

Ivetić: Podrška Dodiku, unitarna BiH je nemoguća

  • Извор: СРНА
  • 01.09.2023. 11:38

Predsjednik Srpskog građanskog udruženja "Posavina" iz Odžaka Damir Ivetić rekao je Srni da Srbi iz Posavskog kantona bezrezervno podržavaju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i poručio da je unitarna BiH nemoguća i neodrživa.

"Naša podrška predsjedniku Srpske je neupitna. Tužilaštvo BiH je dirigovano pod palicom slijepog putnika Kristijana Šmita i kao takvo ne može donijeti ništa dobro srpskom narodu. To što su neki dužnosnici EU obećali Bošnjacima unitarizam, sada neka im objasne da takav potez vodi mirnoj razgradnji BiH", naglasio je Ivetić.

On je rekao da ovo udruženje u Posavskom kantonu, koje pomaže srpski narod na ovom području, okuplja više od 300 Srba i jedno je od najaktivnijih srpskih udruženja u FBiH.


Wizz Air gasi linije na bh. aerodromu: Ovo su termini posljednjih letova

Wizz Air gasi linije na bh. aerodromu: Ovo su termini posljednjih letova

Ivetić je istakao da Srbi u Posavskom kantonu godinama trpe nepravdu.

"Upravo mi smo u proteklih nekoliko godina najviše ukazivali na nepravdu prema srpskom narodu u FBiH, od zapošljavanja, neustavne Vlade Posavskog kantona, otimanja srpske imovine, nelegalne sječe šuma, do imenovanja graničnog prelaza Svilaj i na sve što je mimo zakonskih okvira", naveo je Ivetić samo neke od problema sa kojima se bori srpski narod u Posavini.

Sarajevska policija zabranila je održavanje za danas najavljenog protesta Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH ispred Suda i Tužilaštva BiH zbog "neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga".

Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH nakon toga je pozvao građane u Republici Srpskoj da se danas okupe na ranije najavljenim lokacijama u Republici Srpskoj radi podrške institucijama Srpske.


Doboj spreman - blokada puta M17 na granici sa FBiH

Doboj spreman - blokada puta M17 na granici sa FBiH

Predsjednik Odbora Đorđe Radanović podnio je 24. avgusta zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. septembra ispred zgrade Tužilaštva BiH u Sarajevu zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića.

Podršku Dodiku i Lukiću pružili su predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, ali i brojnih nevladinih organizacija koji su najavili prisustvo protestima, kao i predstavnici stranaka vladajuće koalicije u Srpskoj. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок