Nastavlja sa zapaljivom retorikom

Izetbegović: Kada su nas prije 30 godina napali, oni koji su se prebrojali su ostali živi

  • Извор: Агенције
  • 29.07.2022. 22:53

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne prestaje sa zapaljivom retorikom iako je javnost osudila njegovu nedavnu izjavu o "prebrojavanju", pojedini oštro a drugi nešto blaže.

On je večeras, na tribini stranke SDA u Gradačcu, rekao da je na djelu pokušaj ušutkivanja Bošnjaka. Lider SDA je naglasio da Bošnjaci nikada nikog neće napasti, ali će se organizovati.

"Svjedočimo pokušajima ušutkivanja Bošnjaka. Ne dajte se, ljudi. Branimo naš sistem vrijednosti. Nemojte dopustiti nametanje cenzure. Govorićemo šta mislimo, nećemo povijati kičmu ni pred kim, branićemo svoju vjeru i sjećati se naše herojske borbe, ali i žrtava. Bošnjaci nikoga nisu napali, a nisu se ni svetili. Onda nam u Višegradu četnici zaprijete da će Drina ponovo biti krvava, prijete podjelom Bosne, a onda su svi zgroženi kada ja kažem da smo se prebrojali. Kada su nas prije 30 godina napali, oni koji su se prebrojali su ostali živi. Bošnjaci imaju pravo da budu oprezni, ali i pravo da se brane. Ne smiju nam nametnuti šutnju. Nikada mi nikoga nećemo napasti, ali ćemo se itekako organizovati u okviru Ustava i zakona", poručio je Izetbegović.

Izetbegović je pozdravio ulogu međunarodne zajednice u BiH u proteklim decenijama.

"Naš odgovor je snaga, istina, pravda i ponos. Kako do snage? Jačati državu, njene institucije, Oružane snage, voditi je u snažne međunarodne asocijacije i jačati narod. Dio te snage je sloga”, rekao je Izetbegović.


Тагови: