Lider SDA

Izetbegović nastavlja sa prijetnjama: Moraćemo se ponovo boriti za ono što smo mislili da smo se izborili

  • Извор: АТВ
  • 20.08.2022. 11:05

Lider SDA Bakir Izetbegović zapaljivom retorikom predstavio je program SDA u Tešnju gdje je poručio da se moraju ponovo boriti za sve ono za šta su mislili da su se izborili.

"Trebaće ponovo braniti mir, stabilnost i sigurnost, teritorijalni integritet, državne institucije, njene nadležnosti i imovinu, ali i identitet, vjeru i kulturu. Kada je napad na državu u pitanju, sigurno je da će odbrana danas biti puno lakša nego prije 30 godina. Napravili smo tvrđavu iz koje je mnogo lakše braniti. Imamo Dejtonski mirovni sporazum, definisane granice, institucije koje se brane same po sebi, imamo međunarodnu zajednicu uz nas", poručio je Izetbegović kao odgovor SDA na prijetnje stabilnosti i bezbjednosti BiH.

On je podsjetio da je SDA na početku mandata izabrala ključne resore u kojima se brani sve navedeno i da se to pokazalo kao dobra strategija za, kako je naveo, destruktivne političke snage iz Republike Srpske kao i opstrukcije HDZ-a.

"Na sve pokušaje Narodne skupštine Republike Srpske da se uzmu ingerencije države, da se uzme imovina države, šest pokušaja je bilo, Pravni tim SDA je napravio šest apelacija na osnovu kojih je Ustavni sud BiH donosio odluke. Niko drugi to nije radio, samo mi. I bilo je šest prema nula za nas", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je obraćanje okončao citiranjem Muse Ćazima Ćatića.

"Pobijedit ćemo jer su naša mjerila drugačija, i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih, jer se sami sobom grijemo", kazao je Izetbegović.

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)