Zapaljive izjave

Izetbegović ponovo poziva na rat

  • Извор: АТВ
  • 20.08.2022. 19:20

Bakir Izetbegivić ponovo priziva rat. Program svoje partije predstavio zapaljivom retorikom i to nije prvi put. Sa tribine iz Tešnja poručio je da će se ponovo braniti mir u BiH. Kaže moraju se boriti za ono što su se već borili. Ali, smatra Iztbegović i da će to biti još lakše nego prije 30 godina.

„Moraćemo se ponovo boriti za sve za što smo mislili da smo se izborili. Trebaće se ponovo braniti mir, stabilnost i sigurnost, teritorijalni integritet, državne institucije, njene nadležnosti i imovinu, ali i identitet, vjeru i kulturu. Kada je napad na državu u pitanju, sigurno je da će odbrana danas biti puno lakša nego prije 30 godina. Napravili smo tvrđavu iz koje je mnogo lakše braniti“, izjavio je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Bakir Iztebegović takvim izjavama urušava dejtonsku BIH. On je protiv Ustavne BiH jer se njegova definicija suverenosti, mira i slobode zasniva na dominaciji na drugima, poruka je iz Republike Srpske. Takve izjave koristi jer se bliže izbori pa pokušava da vrati svoju reputaciju koja je urušena kod naroda, kaže Milorad Dodik.

„Republika Srpska nema namjeru da ratuje ni da vodi ugrožavanju mira, nema namjeru ni da vodi bilo kakvu aktivnost koja bi ugrozila teritorijalni integritet BIH sastavljenu od dva enititeta ali Republika Srpska će braniti sebe,šta god to značilo ako bakiru nešto znači ta neka stalna imaginarna prizivanja ja ću mu reći neku stvar, naše strukture nikada neće preći ni centimetar granične entitetske linije a Bakir ako misli da on može da pređe sa svojim nekim snagama imaginarnim, koje opet ne mogu biti formalne braneći navodno mir, e vidjećemo kako će se provesti“,  izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva.

Izjava Bakira Izetbegovića i ovaj put prošla je neopaženo kod međunarodne zajednice. Na zveckanje oružjem iz drugog entitea komentar gotovo da nikad nemaju. Dok na izjave iz Republike Srpske koje nisu ni sične izjavama lidera SDA-a salva prijetnji i optužbi redovno stiže.


  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)