Istočna alternativa

"Izetbegović prihvata da je BiH protektorat i da nije suverena država"

  • Извор: СРНА
  • 24.05.2022. 11:23

Poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića samozvanom visokom predstavniku Kristijanu Šmitu da nametne budžet za ovu godinu, navodno radi sprovođenja izbora, dokaz je da BiH nije samostalna i suverena država, upozorili su danas iz Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske.

Iz ovog udruženja su naveli da Izetbegović time prihvata da je BiH protektorat, da je vazalskog položaja i tretmana.

Takođe, ukazuju i da je Šmitova uloga u BiH rušilačka, da Centralna izborna komisija (CIK) BiH sprovodi pravnu torturu odlukama koje joj piše Ambasada SAD kojima nedemokratski i nezakonito nameće sankcije neposlušnim političarima i strankama, odnosno onima koji imaju svoje stavove i javno ih iznose ne želeći da prihvate nezakonito nametanje odluka.

"CIK BiH preuzima ulogu tužioca, sudije i izvršitelja nekih odluka kojima želi preuzeti nadležnosti parlamenta, spriječiti ostvarivanje nekih prava i zakona propisanih Dejtonskim ustavom i na taj način oduzeti nadležnosti Republici Srpskoj i spriječiti njen razvoj i jačanje, što je neprihvatljivo i za osudu", ističe se u saopštenju "Istočne alternative".

U "Istočnoj alternativi" smatraju da CIK BiH realizuje zadatke dobijene od bošnjačkih lidera i zapadnih ambasada, da se obračunavaju sa Hrvatima, koji opravdano traže izmjenu Izbornog zakona BiH čime bi bila onemogućena ila njihova ravnopravnost u FBiH i spriječena mogućnost da Bošnjaci ponovo izaberu hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм