Sjeverna Makedonija

Jaćimović se sastao sa Mojsovskim

  • Izvor: ATV
  • 23.06.2022.18:34

Sastanak Dragana Jaćimovića, ambasadora BiH u Republici Sjevernoj Makedoniji sa Naumče Mojsovski, direktorom Agencije za mlade i sport Republike Sjeverne Makedonije, održan je danas u prostorijama Agencije.

Povod sastanka bio je Memorandum o saradnji u oblasti mladih između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Agencije za mlade i sport Republike Sjeverne Makedonije.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti mladih i sporta, posebno u kontekstu nedavno održanih Balkanskih školskih sportskih igara u Ohridu, što je bilo prvo takmičenje takve vrste organizovano od strane Saveza za školski sport Sjeverne Makedonije.

Obje strane su konstatovale da postoji dosta potencijala i prostora za unapređenje saradnje u području mladih i sporta između BiH i Sjeverne Makedonije, kroz razmjenu informacija, znanja i posjeta delegacija mladih. Posebno su obje strane ocijenile korisnim uspostavu razmjene perspektivnih sportista kroz omladinske kampove, naučne klubove i ostale vidove međunarodnih događaja za mlade i sportiste.