12.280 квадрата

Једна понуда за куповину објекта Главне канцеларије УИО БиХ у Бањалуци

  • Извор: СРНА
  • 17.01.2024. 15:32

За куповину објекта за смјештај Главне канцеларије УИО у Бањалуци и објекта за потребе смјештаја Регионалног центра Бањалука пристигла је једна понуда и то од понуђача "Гранд трејд" из Бањалуке, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Из УИО су навели да је за потребе канцеларијског и вишенамјенског простора - сале за састанке, просторије за смјештај сервера, понуђач доставио понуду у количини од 12.280 метара квадратних укупне цијене у износу од 71.119.620 КМ с ПДВ-ом.

За потребе паркинг-простора понуђено је 4.740 метара квадратних укупне цијене у износу од 27.451.710 КМ с ПДВ-ом.

"Комисија УИО ће у наредном периоду вршити поступак евалуације пристигле понуде у смислу испуњености свих услова тражених у јавном огласу, објављеном 13. децембра 2023. године", наведено је у саопштењу.

Из Управе подсјећају да од 2007. године покушавају да ријеше смјештај запослених у Главној канцеларији у Бањалуци и запослених у бањалучком Регионалном центру.


Издато упозорење за више дијелова БиХ

Издато упозорење за више дијелова БиХ

Наводе да су тај проблем у почетку покушали да ријеше на начин да се купи земљиште за изградњу објекта у Бањалуци, те да се у неколико наврата са надлежнима у Бањалуци покушало да пронађе адекватно земљиште за изградњу објекта УИО у Бањалуци, међутим рјешење се није нашло.

"Након тога, Савјет министара доноси Одлуку о вишегодишњим капиталним улагањима УИО у којој се врши измјена тако што ће УИО купити готов објекат за смјештај службеника у Бањалуци. Управа за индиректно опорезивање до данас је покушала у четири наврата да купи готов објекат у Бањалуци, међутим и ови поступци су били безупјешни", речено је из УИО. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: