Glavni tužilac Tužilaštva BiH

Kajganić: Nisam zvanično, niti nezvanično obavješten da je formiran disciplinski predmet

  • Извор: РТРС
  • 14.04.2023. 17:43

Nisam zvanično, niti nezvanično obavješten da je formiran disciplinski predmet protiv mene i nemam namjeru komentarisati odluke Kancelarije disciplniskog tužioca, rekao je glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić.

- Što se tiče dijela moje izjave, ako je to razlog za navodno formiranje predmeta, ista se odnosila na pojašnjenje obilježja predmetnog krivičnog djela iz Krivičnog zakona BiH, na pitanje novinara koje je glasilo: "Nametnuti zakon prijeti da veže ruke advokatima, novinarima, istoričarima?" - rekao je Kajganić.

Podsjećamo, Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilaškog savjeta BiH formirala je disciplinski predmet protiv glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića zbog izjave za Radio televiziju Republike Srpske.

Iz Kancelarije disciplinskog tužioca navode da je disciplinski postupak pokrenut zbog dijela Kajganićeve izjave u emisiji Pečat, ali nisu željeli da preciziraju o čemu je tačno riječ.

Kajganić je u sinoćnjoj emisiji govorio i o izmjenama Krivičnog zakona BiH koje je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko, kojim se zabranjuje negiranje genocida.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм