Руски амбасадор

Калабухов: Ко је Марфи да оцјењује Путина док се Бајдену цијели свијет смије

  • Извор: СРНА
  • 12.03.2024. 13:52

Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов упитао је америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија "ко је он да оцјењује" руског предсједника Владимира Путина, те му поручио да погледа предсједника своје земље Џозефа Бајдена коме се цијели свијет смије.

Калабухов је навео да Бајден "не може прочитати текст на папиру, поздравља духове и губи се у простору".

- Могао бих дословно цитирати слоган којим предсједника Бајдена поздрављају хиљаде Американаца, али дипломатска љубазност то не допушта. Он је тај који заиста заслужује презир - рекао је Калабухов поводом, како је навео, каубојског интервјуа америчког амбасадора у Сарајеву "Ослобођењу" у којем је навео да "Путина треба презирати".

Калабухов је истакао да поштује право грађана САД да бирају "ту особу на највишу функцију".

- Господине Марфи, не намјеравам улазити у детаље ваших скандалозних изјава. Нека људи у БиХ оцијене вашу искреност или, боље речено, превару и лицемерје. Својим интервјуом потврђујете стару америчку максиму: добар је само мртав Индијанац. Нисте задовољни признатим у БиХ политичким лидерима, за које су гласале стотине хиљада људи само зато што настоје да бране не америчке интересе, већ интересе својих бирача - навео је Калабухов на Фејсбуку.

Он је оцијенио да су Америци потребне само марионете - и у Сарајеву и у Кијеву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм