Ambasador Ruske Federacije u BiH

Kalabuhov: Rusija je imala i imaće vodeću ulogu u modernom svijetu

  • 12.06.2021. 15:38

SARAJEVO - Rusija je imala i ima vodeću ulogu u modernom svijetu i ulaže napore u zajedničko savladavanje teških izazova savremenosti u stvaranju jednakog i nedjeljivog bezbjednosnog sistema za sve, istakao je ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov u obraćanju povodom državnog praznika - Dana Rusije.

"Od srca čestitam državni praznik - Dan Rusije! Ujedinjeni narodi naše domovine, zahvaljujući vojnom podvigu i velikom trudu, stvorili su veliku zemlju s jedinstvenim nasljeđem", istakao je Kalabuhov.

On je naveo da se Rusija kao država garant Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH zalaže za striktno poštovanje dejtonskih principa ravnopravnosti konstitutivnih naroda i entiteta BiH s širokim ovlaštenjima.

"Polazimo od toga da će koraci koje preduzimamo služiti za dalje jačanje sveobuhvatne saradnje između Rusije i BiH, promociju trgovinske i ekonomske interakcije i produbljivanje kulturnih i humanitarnih veza. Računamo na najaktivnije učešće naših sunarodnika u BiH, svih građana koji iskreno nastoje dati svoj značajni doprinos ovom uzvišenom radu", istakao je ruski diplomata.

On je naglasio da na ovaj značajni dan želi svima prosperitet, sreću, blagostanje i dobro zdravlje, objavljeno je na Fejsbuk stranici Ambasade Rusije u BiH. 

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина