Magistar međunarodnih odnosa i diplomatije

Кaluža: Odluka o kandidatskom statusu BiH važna poruka i za investitore

  • Извор: РТРС
  • 16.12.2022. 07:25

Odluka o kandidatskom statusu BiH predstavlja veliki korak i dobru poruku za investitore, rekao je magistar međunarodnih odnosa i diplomatije i nekadašnji generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučijano Кaluža.

- Ovo je poruka da BiH pripada društvu evropskih naroda, ali moramo nastaviti ekonomsku saradnju i sa zemljama iz Azije i drugih dijelova svijeta - istakao je Кaluža.

Naveo je da su na ovu odluku uticala i geopolitička dešavanja.

- To nam je dalo šansu i BiH je dio paketa. Uslovi za BiH su dosta specifočni i taj put duže traje. Sad sve nas u BiH čeka veliki posao - kaže Кaluža.

Naveo je da je BiH "malo izforsirano" prepoznata kao zemlja sa potencijalom i mogućnosti ekonomskog razvoja.

- Šansa je da nas i investitori prepoznaju kao zemlju sa potencijalom. Ovo je dobra odluka i za Republiku Srpsku - naveo je Кaluža.

Pozdravio je i potpisivanje sporazuma za formiranje vlasti na nivou BiH.

- Raduje me što neće biti blokiranja razvojnih projekata. Republika Srpska već ima dosta projekata koje će realizovati - izjavio je Кaluža.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм