Pitanje članu Predsjedništva BiH

Kojić: Kako se Bećirović nije sjetio da pokaže empatiju za srpske žrtve?

  • Извор: СРНА
  • 22.05.2023. 14:11

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić ocijenio je da zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića da se 25. maj proglasi danom žalosti u BiH zbog stradanja na Tuzlanskoj kapiji, pokazuje da "on gazi i po mrtvima kako bi prikupio političke poene", te upitao kako se nije sjetio da pokaže empatiju za srpske žrtve?

- Kako se to Bećirović ranije nije sjetio da pokaže empatiju za srpske žrtve, nego baš danas kada se obilježava 31 godina od stradanja 12 beba, on sjeti takve ideje, samo da bi skrenuo pažnju na sebe i time prikupio neki jeftini politički poen u borbi za funkciju predsjednika SDP-a - rekao je Kojić Srni.

Kojić je podsjetio da je na današnji dan prije 31 godinu 12 malih anđela ostalo uskraćeno za kiseonik, nije im data šansa da prežive, ističući da za njih Bećirević nema empatiju iako među tom djecom nisu bila samo djeca srpske nacionalnosti.

- Kako se on nije sjetio 16. januara dana kada su stradala braća Dimitrijević iz Skelana kod Srebrenice, ili 27.jula, dana kada je zvjerski zaklan dječak Slobodan Stojanović, ili 19. decembra, kada su u Јošanici ubijena mnoga djeca? Kako se nije sjetio Dobrovoljačke, ili Tuzlanske kolone, kako se nije udostojio da dođe i pokloni se žrtvama? - upitao je Kojić.

On je naglasio da ima još mnogo primjera, ali da to očigledno Bećirovića ne dotiče, ocjenjujući licemjernom njegovu inicijativu koju pokreće na današnji dan, samo radi svog ličnog promovisanja ali i minimiziranja srpskih žrtava.

- Nemamo ništa protiv da na teritoriji Federacije bude dan žalosti, svako ima pravo da žali za svojim najmilijim, ali bez prava da minimizira stradanje drugog. Vjerujemo da će Željka Cvijanović bolikirati ovu inicijativu i na taj način spriječiti ovakvu gnusnu podvalu koju on želi poturiti srpskom narodu - rekao je Kojić.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović zatražio je danas da bude održana vanredna sjednica Predsjedništva kako bi se zadužio Savjet ministara da proglasi 25. maj kao Dan žalosti u BiH.

U Banjaluci je danas obilježena 31 godina od smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru koje su preminule zbog nedostatka kiseonika. Na Spomen-obilježje "Život" u Banjaluci položen je vijenac i cvijeće povodom obilježavanja 31 godine od smrti 12 beba u Kliničkom centru u Banjaluci zbog nedostatka kiseonika. Prije toga na Novom banjalučkom groblju služen je parastos, prislužene svijeće i položene ruže na spomenik 12 beba.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.