Посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ

Којић: Правосудне институције служе за провођење бошњачке политике

  • Извор: СРНА
  • 27.10.2023. 14:14

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је Срни поводом убрзања поступка против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића да правосудне институције у БиХ служе за спровођење бошњачких политика.

Којић је оцијенио да у политички монтираном процесу против предсједника Републике Српске пред Судом БиХ, правни прописи и пракса ништа не значе.

- Имамо ситуацију гдје се у предметима ратних злочина рочишта у недоглед одгађају, процеси трају годинама, а овдје имамо ситуацију гдје желе то што прије да ураде - указао је Којић.

Он је рекао да се ужурбано заказивање главног претреса у предмету против Додика и Лукића, ради по налогу ментора, оних који су сав процес и осмислили.

- Таква порука узнемирава јавност просто због несигурности, јер се сви сутра могу наћи пред тим судом и шта могу очекивати? Тај суд пропагира неједнакост грађана пред законом, а основни мотив требао би да буде успостављање једнакости - додао је Којић.

Којић је закључио да правну несигурност, коју производи Суд БиХ, проузрокује неповјерење и страх код грађана.

Пред Судом БиХ за 22. новембар заказан ЈЕ главни претрес у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића који су оптужени за непоштовање одлука Криситјана Шмита.

Пратите нас и путем Вибера