Посланик

Којић: Шмит чува политички инструисан ЦИК

  • Извор: СРНА
  • 04.04.2024. 16:31

Кристијан Шмит посљедњим корекцијама измјена Изборног закона отворено исказује жељу да очува политички инструисану Централну изборну комисију БиХ, рекао је посланик у Представничком дому Прламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

Којић је навео да Шмит својим потезима крши опште прописе који регулишу питање одласка у пензију и тако настоји очувати ЦИК који није професионалан.

"Очигледно је да Шмит само жели да спроводи силу и то отворено показује“, рекао је Којић.

Он је истакао да је јасан став руководства Републике Српске и представника Српске у заједничким институцијама представљен кроз институционални одговор, као што је одговор Народне скупштине Републике Српске која је усвојила Нацрт изборног закона Српске.

Којић је поручио да ће локалне изборе спроводити изборна комисија Републике Српске.

Према исправкама, које је објавио ОХР, шест чланова актуелног сазива ЦИК-а остају до 2027. године, јер се на њих не односе одредбе о пензионисању.

Према изворној одлуци, Шмит је наметнуо одредбе, према којима би члановима ЦИК-а који напуне 65 година истекао мандат.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм