Poslanik SNSD-a u PD PS BiH

Kojić: Stranci i Bošnjaci dugo koriste pravosuđe za ugnjetavanje Srba

  • 12.09.2023. 10:14

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je Srni da je potpuno jasno da već duže vrijeme stranci i Bošnjaci maksimalno koriste pravosudne institucije na nivou BiH s ciljem ugnjetavanja srpskog naroda i nestanka Republike Srpske.

"Postavlja se pitanje - kakve su to pravosudne institucije? Zapravo, nameće se zaključak da su to navodne pravosudne institucije koje su neustavno formirali stranci, s ciljem da svoj uticaj sprovode upravo putem njih", istakao je Kojić.

Kojić je naveo da oni smatraju da bi sklanjanjem Milorada Dodika sa mjesta predsjednika Republike Srpske riješili pitanje imovine, koje je suštinsko pitanje opstanka Srpske.

"Bilo je jasno da će sudija Jasmina Ćosić Dedović htjeti da se osveti Dodiku jer sada nije u Hagu, pa je, ne slučajno, baš ona izabrana, kao što će očigledno biti izabran i sudija koji će suditi po nalogu međunarodne zajednice. Jasno, sve je već isplanirano, ali neće vam to baš tako ići kako ste zamislili. Neće vam ići da možete napasti ustavni poredak i funkciju i obaveze predsjednika Republike", poručio je Kojić.

Sud BiH potvrdio je juče uređenu optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića, potvrđeno je iz Suda BiH.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića 11. avgusta i poslalo Sudu BiH na potvrđivanje, a Sud je 18. avgusta vratio optužnicu Tužilaštvu na doradu.

U međuvremenu, Sud je odbio zahtjev Dodika za izuzećem sudije Jasmine Ćosić Dedović. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм