Посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ

Којић: Важни континуирани састанци највиших руководстава

  • Извор: СРНА
  • 12.04.2024. 12:51

Заједнички састанци највиших руководстава Републике Српске и Србије у континуитету значајни су у смислу очувања националних интереса, идентитета и очувања територијалног интегритета дејтонске БиХ у смислу уставног поретка Републике Српске, рекао је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

- Важан је континуитет састанака заједничких политика и заједничког договора о управо тим политикама који се одржавају између највишег руководства Републике Српске и Србије - рекао је Којић Срни.

Према његовим ријечима, овакви састанци могу да донесу само добро, а то добро се односи на опстанак српског народа.

- Не само на простору БиХ у смислу угрожености Срба, већ генерално стварање јединствене слике српског народа гдје год су у свијету. Оно што је важно јесте осјећај припадности Републици Српској и Србији свих Срба гдје год живе - истакао је Којић.

Говорећи о посјети предсједника Републике Српске Милорада Додика Француској, Којић је нагласио да је важно да се чују ставови Српске, због тога што је дипломатија БиХ искључиво предмет злоупотребе бошњачких политичара.

- Гдје они преко својих /бошњачких/ амбасадора у неким земљама покушавају да пренесу стање ствари и слику политичких, економских и свих односа у БиХ онако како њима одговара, а не какво је стварно стање на терену - навео је Којић.

Он је додао да су у том смислу појачане дипломатске активности Републике Српске важне, како би европски политичари стекли праву слику ствари у БиХ, те на крају креирали одређене дипломатске активности према БиХ, уважавајући њену дејтонску структуру, конститутивност народа и српског националног интереса у оквиру БиХ.

Предсједник Српске Милорад Додик завршио је вишедневну посјету Паризу током које је, између осталог, разговарао са француским сенаторима, предсједником Народне скупштине Француске Јаел Брон-Пиве, те пуковником Жаком Огаром.

Након посјете Француској, Додик је синоћ, заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић и предсједником Народне скупштине Ненадом Стевандићем, разговарао у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем, Скупштине Аном Брнабић и министром спољних послова Ивицом Дачићем о најављеној резолуцији о Сребреници. Додик је најавио да ће Народна скупштина Српске засиједати 18. и 19. априла и донијети одређене одлуке, а биће организован и велики народни митинг у Бањалуци. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм