Посланик

Којић за АТВ: "Тројка“ по своје мишљење иде у америчку амбасаду

  • 25.01.2024. 16:50

Посланик у Представничком дому парламента БиХ Милорад Којић рекао је да је очигледно да је "Тројка“ недосљедна када треба да искажу своје мишљење у одређеним процесима, као што је Изборни закон, Закон о Суду БиХ, Уставном суду - све оно што је договорено у Лакташима.

"Очигледно да они послије сваког састанак треба да иду по своје мишљење у америчку амбасаду и да то мишљење евентуално промијене а најчешће га и промијене. Оно што јесте индикативно је то да је америчка амбасада издала саопштење након што је лидер ХДЗ-а Драган Човић, по договору из Лакташа, доставио приједлог закона који се тиче избора хрватског члана Предсједништва. Они су се одмах огласили и рекли да нема измјене Изборног закона док се не измијени Устав“, рекао је Којић за АТВ.

Којић је додао да су по своје мишљење ишли у америчку амбасаду. 

"Конаковић је након тога најавио састанак свих парламентарних партија у понедјељка који се односи на потенцијалу измјену Устава а све у веза са измјенама Изборног закона и тај договор који је био у Лакташима“, рекао је Којић.

Којић је нагласио да оно што је за СНСД недопустиво јесте да се улази у било какве измјене Устава а самим тим и стварање неке нове дејтонске структуре.

"Нама је јасна намјера америчке амбасаде а и бошњачких политичара да покушавају кроз одређене процесе придруживања Европској унији и оног што је неопходно да се испуни да покушају кроз ту причу прогурати причу о измјени Устава и потпуности разградње Дејтонског мировног споразума и стварања неких нових односа и новог уређења БиХ“, нагласио је Којић.

Којић је додао да је чињеница да је, све што је неопходно испунити како би се отворила могућност уласка у ЕУ, у складу са дејтонском БиХ.

"Проблематично је да овдје креирају односе и законодавство и неки нови уставно-правни поредак неке амбасаде. Не постоји ни једна земља у којој било која амбасада утиче на уставно-правни поредак или да сугерише измјене одређених прописа. БиХ је полигон америчке амбасаде у којем све своје фрустрације, које не проводе у сукобу Украјине и Русије, покушавају, уз помоћ Бошњака, да искале на БиХ. Ми из Републике Српске сигурно то нећемо дозволити“, поручио је Којић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм