Званичник СДА

Командант 7. Муслиманске бригаде тзв. Армије БиХ: Стављам се на располагање Хамасу

  • Извор: Бањалука.нет
  • 29.10.2023. 14:55

Некадашњи командант 7. Муслиманске бригаде Армије БиХ Шериф Патковић, данас званичник СДА, ставио се на располагање терористичкој организацији Хамас у обраћању којему је присуствовао и амбасадор Палестине у БиХ Резек Намора.

Патковић је предводио јединицу одговорну за десетине ратних злочина почињених над Хрватима у средњој Босни, а у којој се борило на стотине припадника разних терористичких организација из арапскога свијета. 

“Бригада покрета Ел Хамас настала из политичког крила Младомуслиманског братства мене дубоко подсјећа на Седму (муслиманску бригаду Армије БиХ) и ја као командант, ево кажем и амбасадору, али и као човјек стављам се на располагање у датом тренутку да им се придружим”, рекао је Патковић након чега је прекинут снажним аплаузом окупљених.

При томе је додао како би Израел могао испалити нуклеарне пројектиле у случају напада неких од муслиманских земаља, те је критиковао Сједињене Америчке Државе чија су се два носача авиона усидрила на истоку Медитерана као осигурање у случају да Иран, Хезболах или други ентитети покушају удар на Израел.

“Мени глава није усијана, али свијет је усијао главу. Настави ли свијет подржавати Израел, догодиће нам се свим људима катастрофа. Наравно, не стоји Израел сам. Јасер Арафат је једном рекао добру чињеницу: ‘Мислио сам да је Палестина окупирана дуго времена, а онда сам схватио да је свијет окупиран, да је Палестина слободна. Чињенице да располажу с 52 нуклеарне бомбе сигурно их неће спријечити ништа да их испали у случају интервенције било којих муслиманских држава. Нису носачи авиона дошли да одбране демократију, него да одбране глобализацију. То је свијет који тежи да нам се свима имплементира. Селам шехидима Газе. Издржите браћо. Селам из Босне”, рекао је Патковић, преноси Херц.инфо.

Кључна ствар која повезује муслимане из БиХ с "браћом“ у Гази, али и онима из арапскога свијета који су се прикључили јединицама тзв. Армије БиХ, је идеја "Муслиманскога братства", а чији је један од истакнутијих идеолога био и бивши бошњачки члан Предсједништва Алија Изетбеговић који је објавио Исламску декларацију о идеалу муслиманскога повезивања, организације муслиманских друштава и држава. 

Занимљиво је како су Патковићев антисемитски и антиамерички говор прешутјели бошњачки медији, а није га коментарисао било ко од бошњачких или пробошњачких политичара, посебно дио око сврставања на страну Хамаса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.