Lider stranke Narod i pravda

Konaković: Tužilaštvo da ispita Mehmedagićev rad u OBA

 • Izvor: Srna
 • 16.03.2023. 14:43

Lider stranke Narod i pravda /NIP/ Elmedin Konaković rekao je da vidi ličnu sastisfakciju u činjenici da je bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ Osman Mehmedagić stavljen na crnu listu SAD jer je na ovaj problem ukazivao godinama.

"Tužilaštvo BiH mora ozbiljno da se pozabavi ovim slučajem. Uvjerio sam se da je OBA bila još jedna od institucija koja se zloupotrebljava za privatne i stranačke interese", izjavio je Konaković novinarima.

Konaković, koji je i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara, rekao je da je "podnošljivije" kada se to radi u nekim drugim institucijama, ali u OBA to nije dopustivo.

"Kada se resursi OBA upotrebljavaju u lične i stranačke ciljeve za diskreditaciju političkih oponenata i ono što je u ovom trenutku jako važno, za kupovinu glasova i ruku kojom su ovi ljudi obezbijedili većinu u Klubu Bošnjaka i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i napravili blokadu, to je nedopustivo", naglasio je Konaković.

Konaković je istakao da zna da postoje dokazi i da će tražiti da se dokazi prezentuju javnosti.

"Tražićemo da se Tužilaštvo mnogo ozbiljnije pozabavi ovim problemom. Tužan sam što se to potvrdilo, ali imam ličnu satisfakciju da smo govorili istinu kada to niko drugi nije smio", zaključio je Konaković.

 • 10:30 Autošop magazin

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 11:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 13:40 Teletrgovina

  Teletrgovina