Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Конаковић се обрушио на све што је српско, жели бити 'први у Бошњака'

  • Извор: АТВ
  • 12.06.2024. 10:02

Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ Сташа Кошарац изјавио је да се Елмедин Конаковић на јако чудан начин, опсесивно и са невјероватном количином фрустрације обрушио на све што је српско, посебно након дипломатског фијаска у Генералној скупштини УН.

"Хајде да разумијемо Конаковићеву потребу да буде 'први у Бошњака', да коначно изађе из Алијине и Бакирове (Изетбеговић) сјене... Али како објаснити да то упорно покушава да уради преко леђа Српске и свакодневним неоснованим нападима на предсједника (Републике Српске Милорада) Додика?", истакао је Кошарац.

Он је нагласио да му је мало било и то, па се размахао небулозним критикама на рачун предсједника Србије Александра Вучића и представника српског народа у региону.

Истрага стеже обруч око Конаковића, који покушава наћи уточиште у Катару

Истрага стеже обруч око Конаковића, који покушава наћи уточиште у Катару

"Срби су му криви за све. Недостаје још да нас оптужи за проблем глобалног загријавања, па да глупост буде комплетна. Можда би и то дошло на ред, али је окупиран писањем својих политичких ставова, које под кринком 'ноте' шаље по региону и бијелом свијету. Једнострано, без сагласности надлежних институција, против Устава и Дејтона", објавио је Кошарац на Инстаграму.

Он је додао да Конаковић прича о улози Тројке у "јачању институција" истовремено док њени представници на најгрубљи начин крше Устав, узурпирају институције и злоупотребљавају овлаштења.

"Организује сабор Бошњака у Сарајеву, а Свесрпски сабор му је огроман проблем, јер би очигледно Србима да забрани националну политику и заштиту националних интереса. Уџбенички примјер непринципијелности и двоструких аршина", констатовао је Кошарац.

Кошарац: Девети јануар - наша светиња!

Кошарац: Девети јануар - наша светиња!

Он је додао да је врхунац парадокса када каже како "Додик мора питати Путина за састанак у Мостару".

"То каже човјек чија памет станује у ОХР-у и америчкој Амбасади. Човјек који, по сопственом признању, веже коња гдје му ага каже. Конаковић. Оличење суверене америчке политике", навео је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера