Замјеник предсједавајућег Савјета министара

Кошарац: Ниједан акт на заједничком нивоу неће бити усвојен без сагласности Српске

  • Извор: СРНА
  • 26.01.2024. 11:01

Нека Зукан Хелез слободно након сваке сједнице Савјета министара БиХ иде у Тужилаштво и подноси кривичне пријаве против српских министара, али то неће промијенити чињеницу да ниједан акт на заједничком нивоу неће бити усвојен без сагласности Републике Српске, рекао је Сташа Кошарац, замјеник предсједавајуће Савјета министара.

- То се односи и на Министарство одбране БиХ. Дакле, без сагласности српског члана Предсједништва БиХ и институција Српске, ниједна Хелезова тачка неће проћи на СМ БиХ. Па нека подноси кривичне пријаве до миле воље! - поручио је Кошарац.

Кошарац наглашава да је политика у Сарајеву политика институција Републике Српске.

- То Хелез коначно мора да схвати и научи. Ако му није јасно, нека прочита 10 пута! Нема тог Хелеза који ће нас дисциплиновати да радимо по вољи иних “хелеза” и њихових западних ментора. Наша дисциплина је обавеза и одговорност према Републици Српској. Ниједна одлука на штету Српске неће проћи на СМ БиХ - каже Кошарац.

Кошарац поручује да нема тих уличних напада, пријетњи, упозорења и уцјена које ће поколебати званичнике Српске да на законит и уставан начин заступају политику Републике Српске на нивоу заједничких институција.

- Нама је јасно да постоје структуре у ФБиХ које, под притиском Америчке и других западних амбасада, желе да напусте партнерство. Једнако тако, ми смо могли да бирамо и другог партнера из ФБиХ, а не Тројку. Мислим да у историји није запамћена пракса да један министар у СМ БиХ подноси кривичне пријаве против свог замјеника. Хелез и то ради. Очигледно је да странци имају матрицу дјеловања и да су нашли локалну менталну структуру која је спремна и на такве кораке. Но, то је њихов проблем. Нас неће застрашити нити спријечити у одбрани интереса Српске и имплементацији њених политика на заједничком нивоу - рекао је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера