Савјет министара

Кошарац поручио представницима Словеније, Пољске и Румуније: Мало сте се прерачунали

 • Извор: СРНА
 • 06.06.2024. 18:09

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је изузетно лицемјерно од представника Словеније, Пољске и Румуније да данас држе лекције о европским вриједностима и заштити људских права, док истовремено дају подршку срамној резолуцији о Сребреници и учествују у пројекту сатанизације српског народа на темељу фалсификованих историјских догађаја и података.

"Нису били забринути за европске вриједности када су одлучили да дају глас за резолуцију и неосновано етикетирање српског народа. Није их занимало то што је резолуција једнострано и унилатерално, самовољом бошњачких политичара дошла пред Генералну скупштину УН", истакао је Кошарац.

Нису тада рекли, додао је он, да је то опасно антиуставно и антидејтонско дјеловање, нити су питали представнике српског народа шта мисле о томе, није их занимало.

Ковачевић: Суштина је гдје год да Срби живе више никада неће бити сами

Ковачевић: Суштина је гдје год да Срби живе више никада неће бити сами

Када су дали подршку урушавању Устава и Дејтонског споразума, те разградњи БиХ, указао је Кошарац, нису бринули за њен европски пут, подлегли су притисцима САД и дијела западних земаља, па су из страха гласали за резолуцију.

"А данас би да нама просипају накнадну памет и држе нам лекције?! Да ли стварно вјерују у то да српском народу могу одузети достојанство, да у случају мог народа не важе људска права и европске вриједности? Да нас могу погазити и понизити?! Да ћемо погнути главу и понизно гледати њихове лоше намјере?! Мало су се прерачунали у таквим математикама. То код нас не игра!", поручио је Кошарац.

Немојте, навео је он, да вас завара Конаковићево одметништво од званичне политике у БиХ, његова хајдучија и некакве квазидипломатске ноте.

Дачић открио мотив троструког убиства: Алекса пуцао у бабу, дједа и оца

Дачић открио мотив троструког убиства: Алекса пуцао у бабу, дједа и оца

"То није званичан ни усаглашен став из БиХ. То је узурпација и злоупотреба спољне политике БиХ. То је бошњачка вишедеценијска заблуда да БиХ припада само једном народу и да је могуће презентовати ставове бошњачке политике као једине релевантне у БиХ", објавио је Кошарац на "Инстаграму".

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

  '‘Путуј, пробај, заволи (Р)