Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Посјета Орбана - озбиљна побједа Српске на међународном плану

  • Извор: СРНА
  • 04.04.2024. 13:51

Посјета премијера Мађарске Виктора Орбана Републици Српској је озбиљна побједа Српске на међународном плану и од ње користи може имати и сама БиХ, рекао је данас замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је истакао да ова посјета демантује и све оне који сматрају да Република Српска нема регионални значај, као и оне који различитим наративима кажу да је политика Републике Српске и предсједника Милорада Додика усамљена.

- Најбољи примјер тога јесте долазак Орбана који потврђује пријатељство мађарског народа, опредјељење Мађарске да подржи европски пут БиХ, уз јасну видљивост Републике Српске - рекао је Кошарац новинарима у Сарајеву.

Он сматра и да ова посјета Орбана потврђује његово опредјељење да санкције нису рјешење, те да оне неће допринијети побољшању односа у БиХ који су нарушени штетном политиком Кристијана Шмита и амбасадора САД у БиХ Мајка Марфија.

Кошарац је навео и да не види потребу за утркивањем било кога да умањује значај доласка Орбана у Бањалуку, због тога што Влада Мађарске помаже развојне пројекте у Републици Српској.

- Влада Мађарске жели да инвестира у сектор пољопривреде, енергетике и друге области и то је озбиљна регионална димензија Републике Српске - рекао је Кошарац.

Делегација Владе Мађарске са привредницима допутоваће данас у дводневну посјету Републици Српској.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик дочекаће мађарског премијера Виктора Орбана на Међународном аеродрому у Маховљанима у 19.00 часова, а претходно ће у 18.30 часова министра иностраних послова и трговине Мађарске Петера Сијарта дочекати премијер Српске Радован Вишковић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.