Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Пријетње Амбасаде САД-а Додику превршиле сваку мјеру

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2024. 10:24

Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ Сташа Кошарац поручио је да су безобразне и дрске пријетње Амбасаде САД-а упућене легитимно и легално изабраном предсједнику Републике Српске Милораду Додику превршиле сваку мјеру!

Кошарац је навео да су њихове придике о наводном антидемократском, противуставном и антидејтонском дјеловању врхунац лицемерја и примјене двоструких аршина.

"Ко прича о сецесионизму?! Да ли је сецесионизам позивање на поштовање Устава и Дејтона, те на унутрашњи договор без уплитања странаца? Господо, то је суверена и одговорна политика, а не сецесионизам“, поручио је Кошарац.

Како је додао, не зна са којим правом Амбасада САД-а може да говори о изборном процесу у БиХ. 

"Ко им је дао мандат да се уплићу у унутрашња питања у БиХ?“, упитао је Кошарац и додао:

"Амбасада САД-а на челу са Марфијем на најдиректнији могући начин крши начела међународног права, према ком страним владама и међународној заједници није дозвољено уплитање у унутрашње послове суверених држава, него имају обавезу да поштују њихову политичку независност:“

Пријетња по суверенитет и стабилност БиХ, додао је, су управо западни центри моћи, који насилно покушавају да прекрајају Дејтонски споразум и да загосподаре животом на овим просторима.

"Они ће учинити све да уруше сваку могућност договора два ентитета и три конститутивна народа. Њима није у интересу да легитимно изабрани представници народа одлучују о судбини ове земље. То су, уосталом, доказали и подршком лажном високом представнику у наметању измјена Изборног закона. Српска никада неће дозволити да изборну вољу њених грађана моделирају нелегитимни странци и карикатуре са Запада. Наше уставно право је да организујемо изборе на територији Републике Српске“, закључио је Кошарац у објави на друштвеној мрежи Инстаграм.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм