Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac sa delegacijom EBRD-a: Insistiramo na jednakom pristupu projekatima u Srpskoj i FBiH

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2023. 11:59

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izrazio je danas na sastanku sa direktoricom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuelom Nesl opredijeljenost za saradnju sa te naglasio da se insistira na jednakom pristupu u realizaciji projekata u Srpskoj i FBiH.

"MSTEO BiH će, uz saglasnost entitetskih institucija, dati saglasnost da EBRD bude implementacioni partner BiH za Zeleni klimatski fond, pod uslovom da projekti za zelene gradove i ozelenjavanje finansijskog sistema budu jednako zastupljeni u Srpskoj i FBiH. Ukoliko se uoči diskriminatorni prema Srpskoj u realizaciji projekata, povući ćemo saglasnost, nakon čega EBRD gubi status partnerske agencije“, naveo je Košarac u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Kako je naveo u objavi, EBRD je potvrdio da će nastaviti sa pripremom i implementacijom projekata u Srpskoj, FBiH i Brčko Distriktu.

"Važno nam je da u projekat zelenih gradova osim Banjaluke, Sarajeva, Zenice i Brčkog, uključimo i Doboj i Istočno Sarajevo, te druge opštine u Srpskoj i FBiH, kako bi mogli koristiti sredstva iz Zelenog klimatskog fonda posredstvom EBRD-a“, zaključio je Košarac u objavi.

Пратите нас и путем Вибера