Нелегитиман

Кошарац: Шмит је недобронамјерни странац који контаминира односе у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 19.03.2024. 09:22

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је Кристијан Шмит нелегитиман и недобронамјеран странац који контаминира односе у БиХ и главна је сметња унутрашњем договору, те препрека европском путу БиХ.

"Окупаторски намјесник Шмит каже да не прихвата законодавне иницијативе о престанку важења мандата страних судија у Уставном суду БиХ. Ко је уопште Шмит да нешто прихвата или не прихвата, да некоме држи предавања и да се мијеша у унутрашња питања у БиХ?", упитао је Кошарац.

Он је истакао да је Шмит "штеточина која прима енормно високу плату илегално радећи у БиХ".

"По чему је референтан да нешто /не/прихвата? Коме је битан његов осврт о било чему?", упитао је Кошарац.

Кошарац је навео да Шмит без имало стида и срама лаже и дезавуише јавност говорећи о томе да ће БиХ скренути са ЕУ пута уколико регулише статус страних судија.

Истина је, додао је Кошарац, да је усвајање закона о Уставном суду БиХ и одлазак страних судија међу 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије.

"Истина је да БиХ са странцима у Уставном суду БиХ и ОХР-ом не може нигдје, а камоли у ЕУ и да Шмит мора да напусти БиХ што прије, јер никоме ништа добро није донио, нити ће", написао је Кошарац на "Инстаграму".

Он је упитао у којој европској земљи странци доносе одлуке, умјесто легитимно и легално изабраних представника народа.

"Нити таква земља у ЕУ постоји, нити у таквој земљи Српска види своју будућност", констатовао је Кошарац.

Шмит је јуче изјавио да би се смјеном садашњих међународних судија из Уставног суда БиХ кршио Устав и принцип независне јурисдикције, те да не може прихватити никакве законодавне иницијативе у том правцу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм