Министар спољне трговине и економских односа

Кошарац: Суђење Додику напад на изборну вољу грађана Српске

  • Извор: СРНА
  • 06.12.2023. 15:34

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да монтирани политички процес против легитимно изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика у Суду БиХ представља напад на изборну вољу грађана Републике Српске и да ће оставити посљедице на рад институција БиХ.

"Ми добро познајемо Сарајево, којим је све вирусима контаминирано, било политичким или неким другим, али примјер контаминације Сарајева према Републици Српској је овај политички процес против предсједника Додика", рекао је Кошарац новинарима испред Суда БиХ.

Он је упозорио да нико не треба да буде наиван и да ће монтирани процес против Додика оставити одређене посљедице на рад институција БиХ.

"Немојте да мислите да Република Српска неће бранити свог предсједника и да ми који представљамо Републику Српску у заједничким институцијама немамо снагу да на адекватан начин демократски, цивилизован, достојанствен, како то Република Српска чини сваким даном, бранимо интересе легитимно изабраног предсједника Српске", поручио је Кошарац.

Истичући да је процес против Додика напад на изборну вољу грађана Српске, Кошарац је додао да је Република Српска држава која има право да у складу са Уставом бира своје представнике и то чини.

"А овакви монтирани процеси контаминацијом америчког амбасадора и неких других амбасадора који овд‌је сједе у Сарајеву, потпомогнути неуставним Судом и Тужилаштвом, говоре у прилог да БиХ нема перспективу", закључио је Кошарац.

Рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића одгођено је данас пред Судом БиХ након што је одбијен захтјев адвокатског тима одбране да овај предмет буде пребачен у надлежни суд у Бањалуци. 

Пратите нас и путем Вибера